GRADBENE KALKULACIJE – skupina je polna, vabljeni na naslednji termin: 14. april 2023

Jasen pregled nad pravili obračunavanja gradbenih del vam dajo le pravilno izdelane gradbene kalkulacije

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.


Gradbene kalkulacije so kompleksno strokovno področje in zahtevajo tudi poglobljeno obravnavo. V vsebino gradbenih kalkulacij vas bomo popeljali s praktičnimi primeri iz prakse oziroma gradbene operative. Prikazali bomo osnovna pravila merjenja s področja gradbenih del, zaključnih, obrtniških in inštalacijskih del.


Program

1 – Pravila merjenja del pri gradnji objektov (zemeljska dela, pripravljalna in geodetska dela, betonska dela, železokrivska dela, opažarska dela, fasadni in delovni odri, zidarska dela, odvodnjavanje in kanalizacijska dela, zaključna in obrtniška dela, inštalacijska dela, merjenje površin in prostornin stavb)

2 – Gradbene kalkulacije za gradnjo objektov

3 – Oblikovanje cen, stroškov, kalkulacija cen v gradbeništvu, amortizacija in obrestovanje, uporabnina, najemnina, oblikovanje cen prevozov, transporti, predanaliza in analiza cene, ponudbeni predračun, gradbena pogodba

4 – Osnove operativnega planiranja (vrste operativnega planiranja, nadzor, terminski plan)

5 – Obračun del za gradnjo objektov (obračun izvedenih del, določila iz gradbene pogodbe, računi in gradbene situacije, gradbeni dnevnik, prevzem del)

6 – Gradbene pokalkulacije

 


Kaj boste pridobili

Udeleženci delavnice bodo pridobili splošen pregled nad obravnavano vsebino, spoznali več bližnjic za hitrejše obvladovanje gradbenih procesov ter z različnimi praktičnimi napotki svoje pridobljeno znanje tudi nadgradili.

•    Seznanitev s potrebnimi postopki pri pripravi in izvedbi gradbenih del,

•    pridobitev jasnega pregleda nad pravili obračunavanja različnih del pri gradnji objektov,

•    poenotenje prakse pri oblikovanju in analizi cen, stroškov in osnovnih gradbenih dokumentov,

•    seznanitev z osnovami operativnega planiranja,

•    razrešitev nejasnosti pri pripravi obračunov, gradbenih dnevnikov in gradbenih situacij.


 

Komu je delavnica namenjena

 • udeležencem investicijskih in gradbenih procesov,
 • gradbeni in drugi inženirji delujoči na gradbišču in drugod, ter gradbeni tehniki,
 • vsem, ki pripravljajo projektantske ali ponudbene predračune,
 • vodjem projektov,
 • samostojnim podjetnikom, obrtnikom,
 • vodjem delavnic in obratov, delovodjem, nadzornikom, svetovalcem v inženiring družbah.

Delavnico priporočamo tudi drugim udeležencem pri graditvi objektov (ekonomistom, arhitektom, inženirjem strojne, elektro, lesne, komunalne in druge stroke, ki delajo v komercialnih ali obračunskih oddelkih podjetij in pa tistim strokovnjakom, ki so le posredno vključeni v proces gradnje in bi želeli podrobneje spoznati gradbene kalkulacije, ki imajo zelo pomembno vlogo v graditeljstvu.

Kreditne točke

 • Inženirske zbornice Slovenije: 3 kreditne točke
 • Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije: 3 kreditne točke – sklop B (teorija in praksa)

Popusti (popusti se ne seštevajo)

 • 10% za zgodnje prijave, prijava in plačilo do 25. 1. 2023
 • 5 % popusta imajo organizacije, ki prijavijo 2–5 udeležencev
 • 25 % popust za prednaročila tretje dopolnjene izdaje priročnika Gradbene kalkulacije do 24. 2. 2023: 111,75 EUR + 5 % DDV (117,34 EUR) + stroški poštnina

Kotizacija

Cena delavnice znaša 190,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 231,80 EUR).

PREDRAČUN Z UPOŠTEVANIM POPUSTOM ZA ZGODNJE PRIJAVE bo priložen v potrditvene mailu, ki ga prejmete po vaši prijavi.

Plačilo kotizacije na seminarju vključuje: udeležbo, učno gradivo, postrežbo med odmorom in potrdilo o udeležbi. Popusti se ne seštevajo.
Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje dva dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4005-6216.

Prosimo, da ob prihodu na seminar predložite potrdilo o plačani kotizaciji. Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

 

Datum

24 Feb 2023
Expired!

Čas dogodka

9:00 - 14:00

Čas dogodka

 • Časovni pas: America/New_York
 • Datum: 24 Feb 2023
 • Ura: 3:00 - 8:00

Lokacija

CPU
Kategorije

Organizator

SAŠO PRISTAVEC
Telefonska številka
01/5897-659
Elektronski naslov
SASO.PRISTAVEC@CPU.SI

Govorec

 • Anja Glušič

  Predvateljica je univerzitetna diplomirana inženirka gradbeništva. Trenutno je zaposlena v podjetju DRI upravljanje investicij, d. o. o., kjer opravlja naloge nadzora nad izvedbo državnih in občinskih cest. Izkušnje ima s področja vodenja večjih investicij v izgradnjo javnih objektov in cest. Vodila je projekte rekonstrukcij oz. obnov, prav tako pa tudi projektov financiranih iz EU sredstev. Bogate praktične izkušnje je v preteklosti pridobila tudi z vodenjem del na gradbiščih, tako visokih kot tudi nizkih gradenj v podjetju Vegrad d. d. in jih nadgradila na Gradbenem inštitutu ZRMK, kjer je izvajala naloge nadzora nad gradnjo, svetovanja, izdelala več strokovnih in izvedenskih mnenj, sodelovala pri različnih evropskih projektih iz vsebine učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, prav tako pa predavala in organizirala več usposabljanj. Stalno se izpopolnjuje doma in v tujini (Univerza v Illinoisu v ZDA), sicer pa je velika ljubiteljica kulture, umetnosti, športa, narave in živali, predvsem pa iskrenih odnosov ter veselih druženj.