Partnerji projekta IDEA trenutno delamo na projektnem rezultatu št. 2 (PR2), ki temelji na treh različnih fazah:

 

PR2: Aktivnost 1 – Oblikovanje vsebin OER

Cilj aktivnosti 1 PR2 je bil oblikovati metodologijo in vsebine naslednjih modulov usposabljanja:

  • Modul 1 – Strategija: osredotočen na teme tržne strategije, inovacije poslovnega modela, strategije mreženja in financiranja;
  • Modul 2 – Digitalna orodja: osredotočen na teme poslovne analize, digitalnega marketinga, komunikacije in logistike.

PR2: Aktivnost 2 – Razvoj OER

Na podlagi programa usposabljanja in po končani prvi mobilnosti partnerji razvijajo:

  • Video vsebine za usposabljanje: namen je povečati stopnjo angažiranosti udeležencev usposabljanja, povečati učinkovitost vsebine usposabljanja in premagati omejitve enosmernega pretakanja. Učenci bodo imeli nadzor nad svojim učnim procesom in lahko raziskovali različne vpoglede (zagotovljene prek zunanjih povezav), ne da bi morali slediti vnaprej določeni poti, zaradi katere bi se lahko počutili kot pasivni udeleženci.
  • Igrificirani scenariji z razvejanimi zgodbami: za preverjanje pravilne uporabe učenčevega znanja, ki so se ga naučili. Učenci se bodo znašli v virtualnem okolju, ki temelji na dinamiki resničnega življenja, kjer bodo preizkusili svoje mehke veščine in vedenjske sposobnosti, preizkusili svojo raven znanja o učnih enotah dveh modulov usposabljanja in pridobili formativne povratne informacije.

PR2: Aktivnost 3 – Izobraževalni TV program

V prihodnjih mesecih se bodo partnerji ukvarjali z razvojem vsebin (študije primerov, najboljše prakse, vaje, intervjuji z učitelji, strokovnjaki, menedžerji, itd.), ki bodo dopolnjevale izobraževalni program in tako usmerjale ciljno skupino na nove načine spodbujanja in vrednotenja digitalne kulture in internacionalizacije. Program bo imel pretočne in interaktivne modele, ki bodo uporabnikom omogočili, da prilagodijo svoje učne poti glede na svoje potrebe.

 

Projekt se je začel marca 2022 in vključuje 9 partnerjev iz 5 EU držav:

CPU, Cámara de Comercio Italiana en Barcelona, Conform, University of Primorska, PaviaSviluppo, PIMEC, Universitá Politecnica delle Marche, Hellenic American Union, Poznań University of Economics

Želite izvedeti več o projektu IDEA?

Ostanite z nami, več novic je na poti!

Obiščite našo spletno stran: ideaeuproject.com

 

About petra