Uncategorized @sl

IZJAVA INTERESA ZA SODELOVANJE V FAZI USPOSABLJANJA – Erasmus+ BIG – Businesses International Growth

By 22. February, 2022 December 5th, 2022 No Comments

 

 

BIG – Businesses International Growth – je projekt, ki namerava razviti mešano in inovativno evropsko ponudbo usposabljanja, ki bo ustrezala potrebam delavcev za izboljšanje njihovih razvojnih priložnosti v globaliziranem gospodarstvu s posebno učno potjo. Namenjena je najmanj 80 delavcem iz evropskih podjetij petih pridruženih držav (Italija, Grčija, Španija, Poljska in Slovenija).

Pilotni tečaj usposabljanja udeležencem ponuja brezplačen dostop do OER – odprtih izobraževalnih virov – in inovativnih orodij, ki vključujejo preglede podjetij, faze učenja, video produkcijo in delovanje na specifičnih temah, povezanih z digitalnim in mednarodnim poslovanjem za usposabljanje na področju mednarodnega in digitalnega poslovanja.

Udeleženci bodo prejeli poglobljen vpogled v najnovejša znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja, nato pa jih bodo imeli možnost na praktičen način preizkusiti na poslovnem področju, s čimer bodo raziskovalci in podjetja dobili dragocene povratne informacije.

Program zajema naslednje teme:

– Kulturne razlike in medkulturne kompetence v mednarodnem marketingu

– Uvod v mednarodno trženje in prodajo na mednarodnem trgu (vključuje poslovni model)

– Notranja prodaja in prodaja na daljavo

– Plačilno, logistično in pravno znanje

– Izdelava spletnih strani in razvoj vsebin za mednarodni trg

– SEO in SEM

– Trženje na družbenih omrežjih

– E-trgovina in mednarodna tržnica

– Spletna tržna raziskava

– Analiza podatkov

– Nove priložnosti z umetno inteligenco in globokim učenjem

– Medkulturna komunikacija

– Spletna komunikacija in orodja

Angažiranje udeležencev

Kandidati bodo morali sodelovati v inovativnem programu, ki je strukturiran v 3 različne faze:

  1. Usposabljanje po metodi OER: 13 spletnih, samostojnih modulov. Tistim udeležencem, ki želijo izboljšati znanje o tematiki, je na voljo veliko nadaljnjih spoznanj.
  2. Pregledi MSP: vsak udeleženec bo izdelal analizo procesov digitalne internacionalizacije svojega podjetja, da bi ugotovil prednosti, kritična področja, ukrepe za izboljšanje za izboljšanje in povečanje internacionalizacijskih procesov in obsega svojega poslovanja v tujini.
  3. Laboratoriji za filmsko izobraževanje: udeleženci bodo posnemali vedenje, povezano s specifično temo, in zaključili usposabljanje, ki je sestavljeno iz tehničnih in vedenjskih veščin; končni rezultat je kratek video posnetek, ki ga izdelajo ekipe udeležencev pod vodstvom projektnih partnerjev.

Način oddaje

Razpis za prijavo interesa je odprt za:

  • podjetniki MSP, državljani in/ali prebivališče v 5 partnerskih državah EU (Italija, Španija, Grčija, Poljska in Slovenija),
  • Zaposleni ali neposredni sodelavci MSP, državljani in/ali prebivališče v 5 partnerskih državah EU (Italija, Španija, Grčija, Poljska in Slovenija)

Prijave potekajo od 21.2.2022 do 3.11.2022 (12.00). Prijave sprejemamo na e-poštni naslov: mojca.cek@cpu.si.  Prijaviteljem bo omogočen dostop do platforme za e-učenje, ki vsebuje OER in dodatna učna orodja.

Prijave morajo biti oddane z naslednjo zadevo: Razpis za prijavo interesa Erasmus+ BIG PROJECT – IME PRIJAVITELJA IN IME PODJETJA.

Ob koncu usposabljanja bodo upravičenci prejeli potrdilo o udeležbi. Usposabljanje bo popolnoma brezplačno. Stroški delavcev ali podjetij se ne povrnejo.

Za pojasnila se obrnite na: mojca.cek@cpu.si

About petra