Uvajanje digitalizacije v proizvodnih podjetjih – skupina je polna, pripravljamo dodatni termin

 

 

 

 

 1. Program usposabljanja za digitalno preobrazbo

Cilj programa je usposobiti višji vodstveni in srednje vodstveni kader v razumevanje sledečih tematik:

 • analizirati poslovne procese in potrebe v organizaciji,
 • poznati digitalne tehnologije za uporabo v proizvodnji in njihove prednosti,
 • poznati pomen inoviranja in razvijanja poslovnih modelov s pomočjo digitalnih tehnologij, ter spoznali poslovne koristi in dodano vrednost,
 • poznati prednosti uporabe podatkovne analitike,
 • prepoznavati prednost digitalizacije pri delu s kupci in dobavitelji, ter sistemsko razmišljati glede na celoten proces verige vrednosti,
 • prepoznati prednosti agilnosti in potrebe po uvajanju sprememb.

Komu je seminar namenjen?

 1. Program priporočamo vodilnim delavcem srednje velikih in manjših proizvodnih podjetij, ki so zaznala potrebo po posodobitvi proizvodnih procesov.
 2. Vsem, ki se še niso soočili z vprašanjem uvajanje digitalizacije v proizvodna podjetja.

V programu bodo udeleženci pridobili potrebne kompetence za uvajanje digitalizacije:

 • identificirati procese in tehnologije, ki jih je potrebno vključiti v digitalizacijo podjetja,
 • seznaniti se s ključnimi cilji digitalne strategije oz. preveriti njihovo kakovost,
 • prepoznati primernost posameznih tehnoloških rešitev glede na proizvodnjo.

Predavatelji

Z vami bodo strokovnjaki za digitalno transformacijo in sicer:

P

dr. Aleš Lipnik je podjetnik, predavatelj, raziskovalec, svetovalec in mentor. Ima preko 30 let izkušenj s spodbujanjem podjetništva, prenosa tehnologij, digitalizacije in internacionalizacije. Njegovo delo je rezultiralo v več kot 100 uspešno izvedenih nacionalnih in mednarodnih raziskovalnih in razvojnih projektih.

Trenutno je zaposlen pri svetovalnem podjetju Vouk d.o.o., kjer je zadolžen za oblikovanje in pripravo razvojnih projektov v podjetjih. Hkrati  kot predavatelj, na Fakulteti za dizajn deluje v okviru katedre za dizajn management in je nosilec več predmetov s področja podjetništva, oblikovanja blagovnih znamk in inoviranja.

Kot raziskovalec je v okviru vrste nacionalnih in evropskih projektov sodeloval pri razvoju metodologij za ocenjevanje digitalne zrelosti podjetij, vrednotenja trajnostnih inovacij in uspešnosti delovanja SRIP-ov, rezultate pa uspešno aplicira v praksi kot svetovalec in mentor.

– Predavatelji iz laboratorija LASIM, Fakulteta za strojništvo Ljubljana

Prof. dr. Niko Herakovič je redni profesor na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani, kjer vodi laboratorij LASIM in je predstojnik Katedre za izdelovalne tehnologije in sisteme. Doktoriral je na tehniški univerzi v Aachnu, Nemčija. Za korporacijo Yaskawa Electric z Japonske je s svojim timom raziskovalcev načrtoval prvo tovarno robotov v Evropi oz. v Sloveniji. Za svoj pristop in dosežek je dobil prestižno državno Puchovo nagrado. V okviru laboratorija LASIM je s sodelavci zgradil tudi prvi in edini demonstracijski center Pametna tovarna v Sloveniji, ki deluje na osnovi tehnologije Edge computing, digitalnih dvojčkov in umetne inteligence.

Doc. dr. Marko Šimic je asistent in raziskovalec na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani, kjer je zadolžen za pedagoško in raziskovalno delo kakor tudi nacionalne in mednarodne projekte. Fokusno raziskovalno področje zajema pametne tovarne in omogočitvene tehnologije predvsem s področja pametnih pnevmatičnih in hidravličnih sistemov uporabljenih v stregi, montaži in preoblikovalnih postopkih. Pri teh sistemih se še posebej osredotočamo na zmanjšanje porabe obratovalne energije z uporabo piezo tehnologije za aktuatorje pnevmatičnih in hidravličnih digitalnih ventilov. S tega področja je objavil številne znanstvene in strokovne članke v najuglednejših mednarodnih revijah in na mednarodnih konferencah.

Dr. Miha Pipan je zaposlen na UL FS kot asistent in raziskovalec za področje izdelovalne tehnologije in sistemi. Sodeluje pri domačih in mednarodnih R&R projektih ter pri projektih za industrijo in sicer s tematiko pametnih tovarn, povezljivosti sistemov, strojnega vida in inteligentnih vmesnikov. V zadnjem obdobju raziskuje področje integracije tehnologije 5G v industrijska okolja s fokusom na stabilnosti, odzivnosti in hitrost 5G omrežja in z njim kompatibilnih industrijskih komunikacijskih protokolov.

Dr. Hugo Zupan je direktor podjetja Digiteh d.o.o., ki se specializira za digitalizacijo in optimizacijo proizvodnih in logističnih sistemov ter procesov. Poleg tega je tudi delno zaposlen v laboratoriju LASIM na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani. Dr. Zupan je priznan strokovnjak na področju razvoja in implementacije digitalnih dvojčkov procesov. V svoji karieri je razvil in implementiral več kot 50 digitalnih dvojčkov za različne naročnike po celem svetu, ki jih nadgrajuje tudi z lastno razvito umetno inteligenco. Na ta način izboljša njihovo uporabnost za različne aplikacije, kot so sprotno planiranje naročil, sprotno usmerjanje delavcev, sprotno optimiranje materialnega pretoka itd. Leta 2022 je podjetje Digiteh prejelo nagrado za najboljši digitalni projekt leta (GoDigital 2022), ki je bila plod sodelovanja z laboratorijem LASIM. Poleg tega je v okviru laboratorija LASIM s sodelavci zgradil prvi in edini delujoči demonstracijski center Pametna tovarna v Sloveniji.

Urnik


Kotizacija

Redna cena seminarja znaša 180,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 219,60 EUR).

Popusti

 • za člane GZS in člane SRIP ToP znaša cena 150,00 EUR + DDV, skupaj 183,00 EUR, označite ob prijavi).
 • za dva ali več udeležencev iz enega podjetja vleja 10% popust
 • popusta se med seboj ne seštevata

Predračun


Plačilo kotizacije na seminarju vključuje: udeležbo in učno gradivo ter potrdilo o udeležbi.
Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje tri dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4007-7328.

Prosimo, da ob prihodu na seminar predložite potrdilo o plačani kotizaciji. Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

Datum

19 Apr 2023
Expired!

Čas dogodka

9:00 - 15:00

Čas dogodka

 • Časovni pas: America/New_York
 • Datum: 19 Apr 2023
 • Ura: 3:00 - 9:00

Več informacij

Več informacij

Lokacija

Laboratorij Lasim
Fakulateta za strojništvo, Aškerčeva 6, Ljubljana
Kategorije

Organizator

ALEŠ DREMEL
Telefonska številka
01/5897-660
Elektronski naslov
ALES.DREMEL@CPU.SI
Več informacij

Govorci