Strokovni posvet v okviru projekta Akademija za kombinirano učenje

Vabljeni na strokovni posvet in izmenjavo izkušenj

Kakšne učbenike potrebuje sodobno poklicno in strokovno izobraževanje? V množici različnih projektov, ki  obravnavajo teme modernizacije izobraževanja, kombiniranega poučevanja, didaktike in podobno, se v tem projektu lotevamo učbenikov za kombinirano poučevanje in učenje.

Poimenovali smo ga »Kombiniran učni model za srednje strokovno izobraževanje na področju strojništva in razvoj kompetenc dijakov in učiteljev za digitalno izobraževanje«, kratko Akademija za kombinirano učenje. Pripravili bomo sodobna digitalno podprta učna gradiva za dijake in učitelje, ki bodo pripravljeni v skladu z izobraževalnimi programi in obogateni s sodobnimi trendi v stroki. Rezultat projekta bo model, prenosljiv tudi na druga strokovna področja.

Na začetku projekta vas kot ključne poznavalce, soustvarjalce pri nastajanju vsebin in kasneje uporabnike, vljudno

vabimo v sredo, 12. oktobra 2022 od 10.00 do 12.30 

v prostore CPU – Centra za poslovno usposabljanje, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana.

Na srečanju bomo predstavili:

  1. Namen in cilje projekta (vodilni partner ROKUS KLETT);
  2. Umeščenost pričakovanih rezultatov v eksternost zaključevanja srednjega strokovnega izobraževanja (predsednik Države izpitne komisije za poklicno maturo);
  3. Prepoznane potrebe po znanjih in spretnostih dijakov in učiteljev za 21. stoletje in za nadaljnje izobraževanje (partner UL, Fakulteta za strojništvo)
  4. Potrebe po znanjih in spretnostih oz. ključnih kompetencah, usmerjenih v digitalno poučevanje (partner Šolski center Novo mesto)
  5. Primere digitalnih gradiv in trendov v njihovem razvoju (partner Center RS za poklicno izobraževanje).

V drugem delu vas vabimo, da se vključite v razpravo s pobudami na kakšen način lahko v okviru projekta izboljšamo učne modele na  področju strojništva.

Veselilo nas bo, če boste na dogodek povabili tudi učitelje strokovnih modulov.

Dogodek bo organiziran hibridno, na lokaciji (s parkiriščem) in on-line preko ZOOM. Povezavo na srečanje vam bomo posredovali naknadno na naslov, ki ga boste navedli ob prijavi. Zaradi  lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se prijavite do 5. 10. 2022.

Datum

12 Oct 2022
Expired!

Čas dogodka

10:00 - 12:30

Čas dogodka

  • Časovni pas: America/New_York
  • Datum: 12 Oct 2022
  • Ura: 4:00 - 6:30

Lokacija

CPU in ONLINE
Ljubljana
Kategorije

Organizator

Nives Šircelj
Telefonska številka
01 5897 659
Elektronski naslov
nives.sircelj@cpu.si