WEBINAR o POREKLU BLAGA – 22. 04. 2021 od 9.00 do 13.00

Glavna tema seminarja bodo novosti na področju preferencialnega porekla blaga v letu 2021 – tako novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna. V ta namen boste prejeli posodobljen seznam zakonodaje s področja preferencialnega porekla blaga. Tekom predavanja bo zaradi boljšega razumevanja tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

Seminar je namenjen osebam, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja, še posebej je udeležba priporočljiva za podjetja, ki poslujejo s tretjimi državami. Primeren je za osebe, ki so vključene v izvozne in uvozne postopke, kakor tudi za tržnike, da spoznajo osnove porekla blaga in njegov vpliv na poslovanje.

Program seminarja

9.00 do 9.45: Eva Žontar (GZS)
Kaj pomeni poreklo blaga, kako se dokazuje, razlika med preferencialnim in nepreferencialnim poreklom blaga, postopek pridobitve Potrdila o poreklu blaga, možnost začasnega uvoza blaga v Združeno kraljestvo.
Odmor 15′
10.00 – 13.15: Ana Maček (vštet odmor 1 x 15′)
– posledice izstopa Združenega kraljestva iz EU na preferencialno trgovino v povezavi s kumulacijo porekla blaga,
– sestavljanje navedb o poreklu na podlagi izjav dobavitelja za preferencialni izvoz v Združeno kraljestvo v prehodnem obdobju,
– posebnosti novega sporazuma z Združenim kraljestvom, odgovori na vprašanja, ki se pojavljajo v praksi v zvezi z izvajanjem tega novega sporazuma ter primerjava z ostalimi preferencialnimi trgovinskimi sporazumi,
– praktični vidik uporabe pravil o poreklu blaga (dokazila o poreklu, pridobitev preferencialnega porekla, pooblaščeni in registrirani izvozniki, spletni pripomočki in povezave, uporaba posodobljenega seznama zakonodaje, …),
– revizija Regionalne konvencije (vzporedna uporaba alternativnih pravil o poreklu blaga – uporaba revidiranih PEM pravil, ki so namenjena začasni uporabi na opcijski in bilateralni osnovi med pogodbenicami PEM Konvencije, ali obstoječih PEM pravil o poreklu blaga).

Predavateljici sta strokovnjakinji s področja porekla blaga, članici delovnih skupin v Sloveniji in pri mednarodnih organizacijah. Mag. Eva Žontar je direktorica oddelka Javne listine pri Gospodarski zbornici Slovenije, ter članica odbora za poreklo blaga pri Mednarodni trgovinski zbornici in odbora za carinske zadeve pri Eurochambres.


Kotizacija

Redna cena seminarja znaša 160,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 195,20 EUR) na udeleženca.

Popusti

Člani GZS imajo 20 % popusta. (128,00 EUR + DDV, skupaj 156,16 EUR, označite ob prijavi).


Plačilo kotizacije na webinarju vključuje: udeležbo in učno gradivo ter potrdilo o udeležbi. 
Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje tri dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4008-8592. Račun boste prejeli po seminarju.

Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

Datum

22 Apr 2021
Expired!

Čas dogodka

9:00 - 13:15

Čas dogodka

  • Časovni pas: America/New_York
  • Datum: 22 Apr 2021
  • Ura: 3:00 - 7:15

Lokacija

ON - LINE
Kategorije

Organizator

Urška Kavčič Rihar
Telefonska številka
01/5897-652
Elektronski naslov
urska.kavcic-rihar@cpu.si

Govorci