CARINSKO POSLOVANJE – v živo na CPU

Če ste novinci na področju izvoznih in uvoznih postopkov ali če želite osvežiti ter razširiti svoje znanje o carinskem poslovanju, je to seminar za vas.

Carinsko poslovanje je kompleksno področje, ki se nenehno spreminja, zato boste našli vse informacije, ki jih potrebujete za uspešno poslovanje.

Predavateljici bosta vsebino predavanja prilagodili udeležencem. Dobrodošla so vaša vprašanja že vnaprej in pa tekom predavanja.

Program:

1. Carinsko poslovanje 

od 9.00 do 11.30: predavateljica mag. Mojca Vocovnik Hari

 1. Osnove carinskega poslovanja – carinska unija, država članica, tretja država, carinski postopki
 2. Prihod blaga iz tretjih držav – vstop v carinsko območje Skupnosti – tranzit- začasna hramba – dajanje blaga v carinski postopek
 3. Predstavitev posameznih carinskih postopkov
 4. Informacijski carinski sistemi
 5. Dovoljenja za poenostavljene postopke
 6. Dovoljenje za uporabo splošnega zavarovanja v carinskih postopkih
 7. Dovoljenje za odlog plačila dajatev

2. Poreklo blaga

Od 11.45. do 12.30: predavateljica mag. Eva Žontar

 1. Osnove porekla blaga
 2. Razlika med preferencialnim in nepreferencialnim poreklom
 3. Potrdilo o poreklu blaga – Certificate of Origin
 4. ATA zvezek – začasni izvoz blaga

Predavateljici:

Mojca Vocovnik Hari, vodja Oddelka za tranzit in zavarovanje na Finančnem uradu Nova Gorica, izkušena članica projektnih skupin Evropske komisije in predavateljica s področja carinskih postopkov.

mag. Eva Žontar, direktorica oddelka Javne listine pri GZS,  članica Mednarodnih odborov za poreklo blaga in ATA zvezke pri Mednarodni trgovinski zbornici in odbora za carino pri Eurochambres.

 Kotizacija:

 • Redna cena seminarja znaša 190,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 231,80 EUR) na udeleženca.
 • Člani GZS imajo 20 % popusta (152,00 EUR + DDV, skupaj 185,44 EUR, označite ob prijavi).

Plačilo kotizacije vključuje: udeležbo, učno gradivo, potrdilo o udeležbi in prigrizek. Parkirate lahko brezplačno na zunanjem parkirišču zadaj za stavbo CPU-GZS.
Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje tri dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun CPU-GZS: NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4008-8592. Račun boste prejeli po seminarju.

Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

Več informacij: 

Za dodatne informacije se obrnite na Urško Kavčič Rihar na telefonsko številko 01/5897-652 ali po elektronski pošti urska.kavcic-rihar@cpu.si.


Komu je seminar namenjen?

Seminar je namenjen osebam, ki delujejo na področju uvoza blaga iz tretjih držav, kakor tudi za tržnike, da spoznajo carinsko vrednost blaga in njen vpliv na poslovanje.


Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

Datum

11 Mar 2024
Expired!

Čas dogodka

9:00 - 12:30

Čas dogodka

 • Časovni pas: America/New_York
 • Datum: 11 Mar 2024
 • Ura: 4:00 - 7:30

Lokacija

CPU
Kategorije

Organizator

Urška Kavčič Rihar
Telefonska številka
01/5897-652
Elektronski naslov
urska.kavcic-rihar@cpu.si

Govorci