Zadnji mednarodni sestanek partnerjev projekta Retourn v Macerati!

Univerza v Macerati je 8. maja v sodelovanju s podjetjem Igers Marche in občino Macerata organizirala epski sprehod po slikovitih ulicah mesta.  Evropski partnerji in domačini so se zbrali na trgu Piazza Strambi na očarljivem sprehodu po zgodovinskem središču.

Zaključno transnacionalno projektno srečanje je potekalo 9. in 10. maja, ko so partnerji iz devetih organizacij razpravljali o uspešnem izvajanju projekta in zaključnih dejavnostih.

Zaključna konferenca 9. maja je zaznamovala zaključek projekta, ki se je osredotočil na najboljše metodologije poučevanja za regije, ki so jih prizadele naravne nesreče. Turistični delavci, javni organi in predstavniki univerz so izmenjali izkušnje o premagovanju izzivov po naravnih nesrečah.

Nastopajoči na konferenci so bili sledeči:

  • Giambattista Tofoni, soustanovitelj Risorgimarche, etičnega in trajnostnega glasbenega festivala, ki se je rodil po potresih v osrednji Italiji v letih 2016-2017, da bi v pokrajine, ki so jih prizadele nesreče, prinesel glasbo
  • Emanuele Vietina, direktor Luccacrea, ki organizira festival LuccaComics, posvečen stripom, animaciji in videoigram, ki so ga v zadnji izdaji prizadele poplave,
  • Rosaria Del Balzo Ruiti, predstavnica italijanskega Rdečega križa
  • in Domenico Baratto, direktor podjetja WEGA Formazione, ki se ukvarja z obnovo območij in obnovo po katastrofah

Na konferenci so nastopali tudi profesorji in raziskovalci s področja temnega turizma:

  • Marina Gigliotti z Univerze v Perugii,
  • Eleonora Cutrini in Mara Cerquetti z univerze v Macerati za odpornost muzejskih struktur v času po katastrofi
  • in nazadnje Davide di Marcoberardino s Politehnične univerze v Marki za vplive nesreče na teritorialni gospodarski sistem na primeru poplav v Marki leta 2022.

 

 

Več o projektu Retourn Erasmus+ si lahko preberete na naši spletni strani: https://retourn.eu/

 

About petra