V sklopu projekta I.D.E.A. (Internationalization and Digitalization European Approach – Evropski pristop k internacionalizaciji in digitalizaciji) smo dokončali projektni rezultat 3 (PR3), s čimer se projekt zaključuje.

Ta projekt je namenjen pomoči malim in srednje velikim podjetjem (MSP) pri premagovanju zapletov digitalne preobrazbe in širjenju njihove prisotnosti na mednarodnih trgih po digitalnih poteh.

Partnerji so uspešno izvedli preverjanja v podjetjih, ki so bila ključnega pomena za potrditev učinkovitosti in ustreznosti smernic v realnih scenarijih.

S preverjanji v podjetju se je izkazalo, da so smernice učinkovite in dejansko koristne.

Ker je naš cilj, da bi bili dostopni vsem MSP, ki želijo izboljšati svoje digitalne spretnosti pri mednarodni širitvi, smo smernice dali na voljo za brezplačno uporabo na našem spletnem mestu: https://ideaeuproject.com/pr3.

Zaključna konferenca

Ker se aprila projekt približuje zadnji fazi, je partnerstvo pripravljeno na srečanje za zaključno konferenco v Ljubljani, ki jo bo 18. in 19. aprila 2024 gostil CPU.

Dvodnevno srečanje bo imelo bogat dnevni red.

Prvi dan se bo partnerstvo zbralo, da bi razpravljalo o tekoči fazi projekta, doseženih mejnikih in rezultatih projekta ter končnih poročilih, ki jih je treba pripraviti.

Drugi dan bo namenjen zaključni konferenci, na kateri bodo lahko sodelovale vse osebe, institucije in podjetja, ki želijo izvedeti več o projektu IDEA in njegovih rezultatih. Ob tej priložnosti bo partnerstvo pripravilo pregled rezultatov projekta in načrta trajnostnega razvoja, predstavitev pobud na področju digitalizacije in internacionalizacije, razlago razvoja metodologij učenja z umetno inteligenco, prisotna pa bo tudi strokovnjakinja, ki bo predstavila programa – pospeševalnik izvoza in digitalizacija izvoza.

Če vas zanimata digitalizacija in internacionalizacija ter želite izvedeti več o našem projektu IDEA, obiščite našo spletno stran: https://ideaeuproject.com/.

 

About petra