Izobraževanje na CPU je bilo izjemno profesionalno, a pristno in domače. Organizacija odlična, predavanja zanimiva, predavalnice in ostali prostori urejeni in udobni. Predavanja so trajala po nekaj ur v popoldanskem času, kar omogoči, da še vedno lahko opraviš vse ostale obveznosti in vseeno ne zamudiš niti minute izobraževanja. Informacije so bile lahko dostopne, predavatelji izjemni – ljudje s pravimi, dolgoletnimi izkušnjami na področju o katerem predavajo, taki z iskrenim čutom do soljudi. Vseskozi veš, da se za vsako vprašanje lahko zaneseš na njih in na zaposlene v CPU, od katerih imaš cel čas – od prve ure, do zaključnega izpita popolno podporo. 

Za pridobitev NPK sem se odločila slučajno, ko mi je svetovalka na Zavodu za zaposlovanje omenila, da se prek njih lahko usposobim za socialno oskrbovalko. Lahko rečem, da nič ni slučajno, ker je to izobraževanje popolnoma spremenilo mojo karierno pot, v smer katera mi je všeč. Trenutno sem osebna asistentka, kar nekateri postanejo tudi brez NPK, ampak pri vsakodnevnem delu opazim razliko med nami in koliko mi je to izobraževanje pomagalo, ter me pripravilo na tovrstno delo, da pri njem le najbolje poskrbim, najprej, za uporabnikovo in svoje zdravje, potem pa še vse ostalo, suvereno in kvalitetno. S pridobitvijo NPK za socialno oskrbovalko se mi je odprlo ogromno novih zaposlitvenih priložnosti, ter na drugi strani velika širina razmišljanja, nova obzorja in spoznanja o sebi.

Tudi, če se ne bi zaposlila v tej smeri, bi mi omenjeno izobraževanje pomenilo en dodaten plus pri kateri koli zaposlitvi in predvsem velik korak v mojem življenju.

Sanja Milojević, udeleženka usposabljanja za NPK socialni oskrbovalec

Več o programu si lahko pogledate preko povezave: https://www.cpu.si/socialni-oskrbovalec/

About Aleš Dremel