Projekt 200 zaposlitev bo 200 brezposelnim osebam, mlajšim od 29 let v manj kot 2 mesecih in popolnoma brezplačno omogočil usposabljanje za izbran poklic in zaposlitev pri delodajalcih iz lokalnega okolja.

Trije glavni pogoji za vključitev so:

1. Prijava na Zavodu RS za zaposlovanje

2. Starost do vključno 28 let

3. Stalno prebivališče v zahodni kohezijski regiji Slovenije*

* kateri kraji so v zahodni kohezijski regiji si preberite tej povezavi

Projekt bo potekal do konca oktobra 2019. Načrtovanih je še več krogov v pomladi in zgodnji jeseni. Mladim sta na voljo dve brezplačni usposabljanji – za socialnega oskrbovalca in pomočnika kuharja, katerih končni cilj je uspešno opravljena nacionalna poklicna kvalifikacija – NPK. Prav tako pa je mladim na voljobrezplačno izobraževanje za bolničarja negovalca, preko katerega lahko pridobijo IV. stopnjo izobrazbe.

Vsa izobraževanja so izredno kratka saj trajajo največ 2 meseca in največ 150 ur in popolnoma brezplačna. Dodatna prednost za prijavljene kandidate je pa tudi v tem, da bodo poleg brezplačnega izobraževanja deležni tudi dodatka za prevoz v višini 0,13 € na kilometer (izračunana kilometrina od stalnega prebivališča, do kraja izvajanja posameznega izobraževanja/usposabljanja) in dodatka na prisotnost, ki znaša 1,10 € na vsako uro aktivnosti udeleženca.

Tekom usposabljanj in izobraževanja pa bodo udeleženci že navezali stik s potencialnimi delodajalci, kar bo še dodatno pripomoglo k čim hitrejšemu zaposlovanju. Prav tako bodo delodajalci udeležencev naših usposabljanj upravičeni do subvencije v višini 5000 € v primeru zaposlitve kandidata za vsaj 1 leto, kar mladim omogoča lažjo in dolgoročno zaposlitev.

NASLEDNJE IZOBRAŽEVANJE SE PRIČNE MARCA 2019

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE ZA TRI POKLICE

V največ dveh mesecih (največ 150 ur) se boste imeli možnost usposobiti za tri poklice:

  • Bolničar / negovalec
  • Pomočnik kuharja
  • Socialni oskrbovalec

DODATEK NA AKTIVNOST, DODATEK NA PREVOZ

V času izobraževanja/usposabljanja vam pripadata:

  • Dodatek na prisotnost: 1,10 €/uro
  • Dodatek na prevoz: 0,13 €/km

Izplačano v tekočem mesecu za prejšnji mesec.

MOŽNOST ZAPOSLITVE

Projekt prinaša ugodnost tudi za delodajalce, saj jim omogoča subvencionirano zaposlitev v višini 5000 EUR v primeru zaposlitve kandidata za vsaj 1 leto, mladim pa to omogoča lažjo in dolgoročno zaposlitev.

Organizirali bomo številne mreženske dogodke, kjer boste imeli možnost spoznati svojega potencialnega delodajalca.

. To je vaš prvi prispevek. Uredite ali izbrišite ga, nato začnite pisati!

About jure

One Comment