Detektiv

Detektiv

Detektiv je poklic, ki združuje različna področja, od poznavanja prava in zakonodaje do forenzičnih metod, da ne zanemarimo dobre fizične kondicije in splošne razgledanosti. Za začetek priporočamo udeležbo na usposabljanju. GZS Center za poslovno usposabljanje po javnem pooblastilu Ministrstva za notranje zadeve izvaja strokovno usposabljanje in izpopolnjevanje detektivov.

Detektiv s pridobljeno licenco lahko opravlja najrazličnejše naloge od zbiranja, obdelave in posredovanja podatkov in informacij do svetovanja na področju preprečevanja kaznivih ravnanj, ki ga za naročnikove potrebe. Po podatkih Detektivske zbornice Slovenije je pri nas dejavnih okrog 80 detektivov.

Prijava na novice
V kolikor želite biti obveščeni o najnovejših dogodkih s področja usposabljanja za detektive se naročite na prejemanje naših novic.


Vstopni pogoji

Po zakonu, ki ureja detektivsko dejavnost mora oseba, ki želi pridobiti to poklicno kvalifikacijo detektiv izpolnjevati naslednje pogoje:

 • je državljan Republike Slovenije ali države članice Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora ali Švicarske konfederacije (v nadaljnjem besedilu: države članice EU, EGP ali Švicarske konfederacije);
 • ima najmanj izobrazbo, pridobljeno po visokošolskem strokovnem programu prve stopnje ali enakovredno izobrazbo

Predvideni termin izvedbe

Usposabljanje kandidatov za detektive je obvezno in ga razpisujemo 2 x letno:

Aktualni termin


Dodatne informacije

Vse dodatne informacije o programu Detektiv in predvidenih razpisanih terminih vam bo posredovala Urška Kavčič Rihar, T / 01 589 76 52, urska.kavcic-rihar@cpu.si.

Prihajajoči dogodki

 1. Vodja skupine v proizvodnji

  12.05. - 09:00 - 15:30
 2. Socialni oskrbovalec na domu – usposabljanje, NPK

  15.05. - 15:30 - 19:00
 3. Hišnik – priprava na NPK

  16.05. - 14:00 - 19:30
 4. Usposabljanje serviserjev hladilne tehnike

  17.05. - 08:30 - 15:30
 5. Spremljevalec izrednega prevoza

  18.05. - 08:30 - 17:00

Katalog

optera is open source marketing automation