Vsebina in prijava

Na delavnici udeleženci nadgradijo teme in teoretične razlage s konkretnimi prikazi, opravljanjem nalog ipd. S tem udeleženci dobijo telesno (organsko) izkušnjo, ki šteje neprimerno več od še tako dobre razlage. Namen delavnice  je,  da udeleženci razumejo in občutijo, kako se oblikujejo njihovi vzorci čustvovanja in odzivanja, kakšen je namen čustev ter kako vplivajo na njihove odnose. Poudarek je seveda na odnosih v kolektivu.


 

Vsebina in potek delavnice
1.    dan: 9.00 – 13.00 (Stik s telesom), 3. december 2018

Jedro upravljanja s čustvi pomeni ohraniti svojo prisotnost v odnosih, a se ob tem tudi znati prilagoditi drugim. To pomeni, da smo  z drugimi preprosto to, kar smo, hkrati pa smo sposobni to “dovoliti” tudi drugim. Stik s svojimi čustvi je tisti, kin am daje potrebno energijo, da e znamo postaviti zase, po drugi strain pa se prilagoditi drugim, ko je treba. Stik s čustvi pa se vzpostavi preko telesa. Večina ima težave s čustvi in posledično z odnosi iz preprostega razloga, ker je izgubila stik s sabo.

Vsebina:
–    kje in kako se (na)učimo upravljanja s čustvi;
–    zakaj je naučeno tako težko spremeniti in kako se tega lotiti;
–    stik s telesom kot ključni element upravljanja s čutenji;
–    ali so čustva sploh lahko slaba:
–    kaj sporoča posamezno čustvo: smo npr. vedno jezni, ko se jezimo?

2.    dan: 9.00 – 13.00 (Upravljanje s  čustvi in komunikacija), 10. december 2018

Neverbalna komunikacija predstavlja 90% vse komunikacije med ljudmi. Čustva so najpomembnejši del the 90% neverbalne komunikacije, močno pa vplivajo tudi na preostalih 10%. Če ne zmoremo dovolj dobro upravljati s svojimi čustvi, tudi ne moremo v želeni smeri vplivati na naše komuniciranje z drugimi. Ko se naučimo vzpostaviti stik s sabo, v odnos začnemo nositi povsem drugo energijo, manj nas potre slabo in bolj znamo opaziti dobro. V odnosih začnemo sprejemati odgovornost zase in svoja ravnanja, nehamo pa sprejemati odgovornost namesto drugih. Skratka: preko zavedanja telesa, čustev in njihovega upravljanja začnemo izrazito vplivati na našo verbalno in neverbalno komunikacijo ter dejansko postajamo ustvarjalec svojih odnosov.

Vsebina:
–    kako nezavedno čustveno vplivamo na druge in drugi na nas;
–    kako posameznikovo neučinkovito upravljanje s čustvi privede do težav v skupini;
–    kako se izogniti nepotrebnim konflikotom  in kako reševati tiste, ki se jim ni moč izogniti.


 

Način dela na delavnici
Delavnica poteka  tako, da udeleženci dobijo nov, širši in bolj poglobljen pogled nase, ki je podprt s konkretno telesno in čustveno izkušnjo. Zato vsaki razlagi teoretičnih izhodišč sledi konkretni prikaz oz. opravljanje nalog. Ogromna razlika je namreč med tem, kar vemo in med tem, kar dejansko začutimo. Običajno je ravno ta razlika odločilna, da v nas pride do željene spremembe. Preko zavedanja svojega telesa, občutkov, in razumskih odzivov vzpostavljamo boljši stik s sabo.


 

Vabljeni
– direktorji
– kadrovski strokovnjaki
– vodje oddelkov
– vsi, ki se želite bolje znajti v odnosihPredavatelj
Izidor Gašperlin je partnerski in družinski terapevt z bogatimi izkušnjami z mnogih področij. Med drugim je bil učitelj, inovator, dolga leta direktor in uspešen fotograf. Več let je svetoval v Partnerski in družinski posvetovalnici na portalu Med.Over.Net, zadnja leta pa v časopisu Nedelo. Ob dolgoletnem terapevtskem delu se vedno bolj posveča tudi delavnicam in predavanjem za splošno javnost, šole in podjetja. Osrednja tema njegovih predavanj je ozaveščanje o izjemnem pomenu čustev za odnose. Lani je izdal uspešnico “Čutim, torej sem!”, v kateri na izviren in iskriv način preko čustev povezuje osebno rast, duhovnost in psihologijo. Letos pa je bil eden od dopisovalcev Mance Košir v knjigi “Človeška ljubezen”. Več o predavatelju >>> link


Termin

3. in 10. 12. 2018, dva dni


 

Kotizacija in popust
Kotizacija za delavnico znaša 190,00 EUR + DDV. Kotizacijo je potrebno nakazati najkasneje 2 dni pred začetkom na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4008-8563. Pri prijavi dveh ali več udeležencev iz iste organizacije oz. podjetja vam nudimo 5% popust na kotizacijo za vse udeležence iz iste organizacije.  

Podatki o seminarju
  • Cena : 231,80 EUR z DDV
  • Pričetek : 03-12-2018
  • Trajanje : 2 dni
  • Kontaktna oseba : Urška Kavčič Rihar
  • Lokacija : CPU
  • Parkrišče : brezplačno, zagotovljeno