Zaključna konferenca Erasmus + projekta I.D.E.A.

     

Projekt I.D.E.A. – Internationalization and Digitalization European Approach, ki ga financira program Erasmus+ in ga vodi Center za poslovno usposabljanje (CPU), vas vljudno vabi na zaključno konferenco. Dogodek bo potekal v dvorani OAZA v stavbi Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani (Dimičeva ulica 13, 7. nadstropje) dne 19. aprila 2024, od 9:30 do 12:30.

V sodobnem evropskem poslovnem okolju je vloga malih in srednjih podjetij (MSP) neprecenljiva. MSP so hrbtenica gospodarstva in pomembno prispevajo k inovacijam, zaposlovanju in gospodarski rasti. Po podatkih Evropske komisije MSP predstavljajo 99 % vseh podjetij v EU, zaposlujejo približno 70 milijonov ljudi in ustvarijo približno 60 % celotne dodane vrednosti v zasebnem sektorju. Vendar se MSP ob hitrem razvoju digitalne dobe soočajo z nujno potrebo po sprejetju digitalizacije, da bi ostala konkurenčna in uspela na vse bolj povezanem svetovnem trgu.

V ospredju argumentov za digitalizacijo je realnost svetovne konkurence. V današnjem hiperpovezanem svetu postajajo geografske meje vse manj pomembne, saj podjetja poslujejo na globalni ravni. Da bi lahko učinkovito konkurirala, morajo mala in srednje velika podjetja uporabiti digitalne tehnologije za racionalizacijo poslovanja, povečanje učinkovitosti in razširitev svojega dosega zunaj tradicionalnih trgov.

Nove tehnologije, kot so umetna inteligenca (AI), internet stvari (IoT) in »blockchain«, MSP ponujajo možnosti brez primere za inovacije njihovih izdelkov, storitev in poslovnih modelov. S sprejetjem digitalizacije lahko MSP sprostijo nove tokove prihodkov, vstopijo na nove trge in dolgoročno spodbujajo trajnostno rast.

Evropske vlade, industrijska združenja in ponudniki tehnologije so za podporo MSP na njihovi poti digitalizacije sprožili različne pobude in podporne programe. Cilj teh pobud je premostiti digitalni razkorak, zagotoviti dostop do financiranja, usposabljanja in virov ter spodbujati sodelovanje med zainteresiranimi stranmi, da bi pospešili uvajanje digitalne tehnologije v MSP.

Center za poslovno usposabljanje (CPU) se je vključil v eno takih pobud in pridobil EU sredstva za izvajanje projekta I.D.E.A. – Internationalization and Digitalization European.

Projekt I.D.E.A. v svojem bistvu uteleša nadnacionalno vizijo, saj združuje zainteresirane strani iz različnih evropskih držav, da bi soustvarjale model stalnega usposabljanja, prilagojen potrebam MSP. S skupnim eksperimentiranjem in sprejemanjem želi projekt premostiti vrzel med sistemi usposabljanja in razvijajočimi se zahtevami proizvodnih sistemov ter tako spodbujati inovacije in konkurenčnost v Evropski uniji.

Osrednji cilj projekta je razvoj trajnostnih, multidisciplinarnih pristopov usposabljanja, ki so usklajeni z operativnimi potrebami MSP. Z umerjanjem usposabljanja na podlagi temeljitih analiz zahtev podjetij želi projekt zmanjšati neskladje med spretnostmi, ki jih ustvarjajo sistemi usposabljanja, in spretnostmi, ki jih zahteva razvijajoče se poslovno okolje.

Več informacij o projektu I.D.E.A. si zagotovite s prisotnostjo na zaključnem dogodku!

Za zagotovitev nemotenega poteka dogodka vljudno prosimo vse udeležence, da se predhodno registrirate prek povezave za registracijo.

Veselimo se vaše udeležbe na tem poučnem dogodku, kjer bomo raziskali preoblikovalni potencial digitalizacije in internacionalizacije za MSP-je.

 

Datum

19 Apr 2024

Čas dogodka

9:30 - 13:00

Čas dogodka

  • Časovni pas: America/New_York
  • Datum: 19 Apr 2024
  • Ura: 3:30 - 7:00

Lokacija

GZS
DIMIČEVA 13, LJUBLJANA

Organizator

Mojca Cek
Telefonska številka
01 5897 672
Elektronski naslov
mojca.cek@cpu.si